Plesna skupina TWIST DIVAS

Ples je vrsta izražanja, umetnosti in zabave. Je govorica telesa, ki se izraža skozi ritem glasbe in lahko predstavlja stil človekovega življenja, kajti z vsakim gibom se v človekovi duši ustvarja zadovoljstvo. Ples je del kulturne izobrazbe vsakega posameznika in je kultura posameznega naroda. Ples je tudi umetnost in šport v katerem se prepleta usklajenost enega, dveh ali več teles. Naša plesna skupina Twist Divas trenira in tekmuje v treh zvrsteh in sicer:

PERFORMANCE CHEER
PERFORMANCE CHEER HIP HOP
PERFORMANCE CHEER JAZZ

 

Poleg tega so naše skupine tudi starostno razdeljene in sicer:

Twist divas mini – 5 do 12 let
Twist divas junior – 12 do 16 let
Twist divas senior – 15 let in več

Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini so te zvrtsi plesa zabavne ter primerne za razvoj otrok in mladine, saj prispeva h kakovostnejšemu preživljanju njihovega prostega časa.

Naši plesalci se udeležujejo raznih tekmovanj na državni in mednarodni ravni, poleg tega pa z veseljem popestrijo razne športne in kulturne prireditve.

PERFORMANCE CHEER

Kaj je cheer ples? Cheer ples izhaja iz Amerike in je del športne panoge cheerleading. Je skupinski šport, kjer je predvsem pomembna enotnost celotne skupine.  Posebnost performance cheer plesa je uporaba cofov skozi celotno koreografijo, ter ustvarjanje vizualnih efektov z njihovo pomočjo.

PERFORMANCE CHEER HIP HOP

Hip hop ali pod natančnejšim izrazom “new style” je plesni stil iz ulic, ki je doživel največji razvoj tovrstnih plesov, saj se je zamešal prav z vsemi tehnikami urbanih plesov in nenazadnje iz okvirov slednjih tudi ˝ušel˝. Hip hop je ples, ki bazira na tehniki, muzikaličnosti in kreativnosti. Performance cheer hip hop se od ostalih stilov hip hopa razlikuje po tem, da je zelo športne narave, poleg plesa vključuje tudi elemente akrobatike, dvige, partnering. Najpomembnejša pa je izvedba celotne skupine, ki mora biti enotna, plesalci pa morajo imeti enak plesni stil.

PERFORMANCE CHEER JAZZ

Jazz je sodobna tehnika plesa, ki izhaja iz klasičnega baleta, poleg tega pa vsebuje tudi osnovne elemente in mešanico različnih novih stilov. Temelji na baletni tehniki, ki jo dopolnjujeo bolj sproščeni plesni elementi.

Jazz nam ponuja možnosti za razvoj sposobnosti telesa kot so hitrost, moč in koordinacija, medtem ko odkriva našo subtilnost v gibanju, liričnost, igrivost, ritmičnost in izraznost. Performance cheer jazz je vrsta bolj športnega jazza, saj vsebuje veliko tehničnih elementov…od skokov, piruet do akrobatskih elementov.