Gimnastika

Gimnastika je ena od športnih panog, s katero lahko mnogostransko vplivamo na človeka. Ima

pomemben vpliv na človekov gibalni razvoj, od posameznika pa zahteva samodisciplino, vztrajnost in veliko smisla za delo v skupini. Pomembno vpliva na človekove gibalne sposobnosti, posebej še na moč, koordinacijo gibanja telesa in gibljivost. Gimnastika ima dolgo in ponosno zgodovino s koreninami v antični Grčiji, kjer se je začela s takratnimi olimpijskimi igrami. Upodablja popolno združitev športa in estetike ter moči pri čemer športniki nemalokrat uprizorijo neverjetne akrobacije.

Pridružite se eni izmed naših skupin, kjer izvajamo gimnastiko:

GIMNASTIKA ZA NAJMLAJŠE – KID FIT
GIMNASTIKA NA ŠOLAH
GIMNASTIKA ZA DEKLETA IN FANTE
SELEKCIJE
GIMNASTIKA ZA ODRASLE

Gimnastika za najmlajše – KID FIT

V okviru športnega kluba Twist izvajamo gimnastično rekreacijo KID FIT, ki je namenjena otrokom od 3 do 6 leta starosti, vadba poteka dvakrat tedensko po 45 min.

Cilja vadbe je, da otrokom skozi igro približamo pomembnost športa oziroma gimnastike, saj jim z vajami želimo omogočiti pravilen in zdrav razvoj telesa.

Otroci se bodo skozi igro naučili osnov gimnastike, plezanja, kotaljenja, skakanja, ….

Vadbo popestrimo tudi z glasbo, različnimi rekviziti, družabnimi igrami,…

Gimnastika na šolah

Ker želimo omogočiti pravilen in zdrav ravoj telesa čim večji populaciji otrok, izvajamo svoje programe tudi na Osnovnih šolah.

Vadbe so rekreativnega značaja in potekajo enkrat tedensko, otroci pa se na ta način seznanijo s športom na prijeten in zabaven način.

Kraj:

O.Š. Solkan
O.Š. Milojka Štrukelj
O.Š. Fran Erjavec
O.Š. Šempas
O.Š. Vrtojba

GIMNASTIKA ZA DEKLETA IN FANTE

Vadba je lahko rekreativnega ali tekmovalnega značaja in poteka dvakrat tedensko. Otroci se že učijo zahtevnejših elementov, seveda pa vedno velja pravilo postopnosti, ki se prilagaja vsakemu otroku posebej. Učijo se akrobatike, skokov na mali prožni ponjavi, skoki na veliki prožni ponjavi – trampolin, elementov na gimnastičnih orodjih.

 

SELEKCIJA

Imamo dve skupini selektivne gimnastike, ki je deljena glede na starost. Treningi potekajo trikrat tedensko in so zahtevnejše narave, saj se otroci udeležujejo tekmovanj v mali prožni ponjavi, akrobatiki in orodni gimnastiki.

GIMNASTIKA ODRASLI

AKROBATIKA ZA DIJAKE, ŠTUDENTE IN ODRASLE

Vadba je namenjena vsem, ki bi se radi naučili osnovnih prvin gimnastike, ali samo okrepili svoje telo, ter tudi vsem ostalim, ki bi radi nadgradili svoje gimnastično znanje.

Vadba je tudi odličen dodatek ostalim športnikom, saj bo izboljšala koordinacijo, gibljivost in moč telesa, kar bo zagotovo pozitivno vplivalo na nadaljno športno kariero.

Vadbo prilagodimo vsakemu posamezniku, glede na njegovo začetno predznanje in želje.